Cloudflare-avbrott tog ner mycket av Internet men Bitcoin höll igång


På kryptoutrymmet gick också Bittrex, FTX, Poloniex, Coinmarketcap, Crypto.com och andra ned, vilket kunde återspeglas i hastigheten på bitcoin-transaktioner som sänds. Bitcoin Future nätverket förblev emellertid opåverkat med sin 99,98% drifttid.

Flera webbplatser var inte tillgängliga på fredagen efter att Cloudflare Inc. fick ett avbrott. Företaget sa att problemet hade åtgärdats

Cloudflare tillhandahåller tjänster som säkerhet, lastbalansering, videoströmning och domänregistrering för internet.

I sitt officiella uttalande sade företaget att avbrottet inte var ett resultat av en attack, och efter att ha åtgärdat grundorsaken var händelsen löst.

Stoppet drabbade 12 datacenter i USA och Europa, vilket påverkade flera online-företag, inklusive Shopify, Discord, League of Legends, rapporterade Politico om störningar.

På cryptocurrency-utrymmet var också krypto-utbyten, inklusive Bittrex , FTX och Poloniex , webbplatser som Coinmarketcap och Crypto.com och stödja plånböcker.

Bitcoin förblev emellertid opåverkad med sin 99,98% drifttid

Den enda gången bitcoin-nätverket var nere var i augusti 2010 då ett block med det största antalet totala transaktionsingångar bryts och sändes, men vissa bitcoin-noder avvisade det, vilket orsakade en oväntad gaffel av blockchain.

För att återställa en kanonisk kedja nedgraderade Slush och BTCGuild sina noder så att deras pooler skulle avvisa det större blocket. Som sådan finns inte transaktionen idag, och inte heller bitcoins som skapas av det blocket.

Bitcoin fortsätter att avbrytas; emellertid, „Cloudflare DNS-avbrott kan ses återspeglas i frekvensen av bitcoin-transaktioner som sänds, förmodligen för att populära webbplånböcker blev otillgängliga,“ säger Jameson Lopp, medgrundare och CTO på Casa.